Å designe en logo

Grafisk design – Har du noen gang lurt på hvordan man lager en logo?

Jeg har såklart designet og laget logoen til SamDesign selv, og nå tenkte jeg å dele prosessen med deg.

Det første jeg gjorde var å lage en tankerekke, hva ønsker jeg å si – hvilken identitet vil jeg ha? Personlig er jeg glad i mye former og duse farger, men det kjentes ikke rett for SamDesign. Jeg ønsket å ha en logo som appellerer til begge kjønn til en viss grad. Derfor ble det en kombinasjon, en myk og litt feminin font, koblet samme med sort og sterke farger.

Fargene har jeg valgt med omhu! De 3 primærfargene gul, rød og blå – alle andre fargers opprinnelse og utgangspunktet for all design!  I tillegg er det kjekt at det passer med de 3 bokstavene i navnet Sam.

Jeg er glad i maling og akvarell, så det var naturlig for meg å ta frem malerskrin og pensel.

male_logo

Når jeg var fornøyd med resultatet tok jeg et bilde av «kunstverket» redigerte fargene noe i Photoshop før jeg digitaliserte «maleriet» i Adobe Illustrator.

Redigering i Photoshop

Deretter gjorde jeg det samme med logoskriften og satte det hele sammen til en eps fil. På den måten kan jeg selv endre størrelse etter behov uten at det går på bekostning av kvaliteten og uten å hele tiden måtte gå tilbake til Illustrator for å ordne dette.

Nå har jeg faktisk tenkt at min logo ikke skal være helt fastlåst. Den vil ikke alltid fremstår med de 3 fargene sammen med navnet. Jeg har tenkt at logoen også skal se bra ut i hvit og andre farger – men da vil altså ikke de 3 farge-flekkene følge med.

Ønsker du deg en ny logo?

Ønsker du hjelp med prosessen? Har du tegnet noe selv som du ønsker digitalisert, eller ønsker du å designe en ny?

Ta kontakt davel, kontaktinformasjonen finner du her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.