Profilering eller omprofilering av bedriften

Har din bedrift en profil som identifiserer bedriften og som gjør den lett å kjenne igjen?

Kanskje du ikke har tatt deg tid til å tenke over det ennå, eller kanskje har profilen blitt utdatert? På tide å tenke profilering, eller kanskje omprofilering?

En av mine kunder Bona Vita Yoga som holder til i Bergen ønsket å oppdatere sin profil med ny logo og nye farger. Hun kjente at logoen hun hadde, som forsåvidt var gjennomtenkt og helt grei ble for lik alle andre og ønsket endringer. 

Vi gikk for en enkel logo, med et symbol som bedriften kunne identifisere seg med og vi valgte en farge som bedriften og eier likte godt.

Sjekk gjerne ut www.bonavitayoga.no for å se hvordan de nye nettsidene er blitt. Eller www.facebook.com/bonavitayoga for å se facebook-profilen vi laget.

Her ser du resultatet av omprofileringen til Bona Vita Yoga :

Ny logo:

Vi la til noen elementer og fikk et visittkort:

Hun ønsket profilering til Facebooksiden sin, som er mye brukt av hennes kunder: 

Og også til Facebook-gruppen til Bona Vita Yoga:

Har du en bedrift som trenger ny profil?

Ta gjerne kontakt så finner vi en løsning som passer deg og din bedrift!

Forsidebilde til Facebook – tilpasset etter dine ønsker!

Forsidebilde til Facebook – en utfordring?

Har du noen gang irritert deg over at det flotte bildet du har valgt som forsidebilde til Facebook siden ikke ble slik du hadde tenkt? 

Om det er til privatbruk eller til bedriften din, – irriterende er det uansett!  Sånn strengt tatt heter det vel coverbilde på Facebook, men jeg liker å bruke det norske språket så langt det er mulig. 

Bilder eller plakater på FB bør ha en spesiell størrelse og oppløsning for å fungere optimalt, FB har faktisk en oversikt over dette – om du har erfaring med redigering av bilder og kan ordne det selv.

 

Eller du har kanskje en tanke i hodet om hvordan det skulle sett ut, og vet ikke helt hvordan du skal få det til? En av mine kunder Bona Vita Yoga på Sotra utenfor Bergen ønsket å tilpasset et forsidebilde til sin side.

Her ser du resultatet.

Forsidebilde facebook bonavitayoga
Forsidebilde Facebook for Bona Vita Yoga

En spesialtilpasset bilde gir et mer profesjonelt inntrykk av bedriftens facebookside, det er raskt å lage og gir god oppmerksomhet.

Jeg har også gjort en oppdatering på egen nettside, fra å ha kun et bilde – til å vise både logo og en linje om hva jeg tilbyr. Det gir jo raskt et inntrykk av hva min bedrift gjør når man besøker min facebookside.

Under ser du før og etter bilder.

SamDesign facebookbilde før redigering
SamDesign facebookbilde før redigering
SamDesign facebookbilde ETTER redigering
SamDesign facebookbilde ETTER redigering

Kanskje du ønsker å promotere en kampanje? Eller har noe viktig på hjertet? Bytt gjerne forsidebilde ofte for å skape oppmerksomhet, eller få laget et et som representerer din bedrift på en god måte.

Har du behov for hjelp med å lage noe slikt?

Ta gjerne kontakt, og få et helt uforpliktende tilbud 🙂

 

 

Profesjonelle bedriftsbilder på nettsiden?

Hva med å investere i profesjonelle bedriftsbilder til nettsiden?

Å ha gode bilder på nettsiden er noe de fleste ønsker, men å finne det man har behov for på de ulike bildebankene som finnes der ute er ikke alltid like lett. Noen velger å «låne» bilder fra nett, – og dersom bildene ikke har opphavsrett er vel det ok – men det er ikke alltid så lett å finne opphavet til bildet og da kan det fort straffe seg. 

Jeg anbefaler å hente inn en fotograf til å ta  profesjonelle bedriftsbilder for deg! Det behøver ikke å koste en formue og det vil trolig være verdt investeringen når du får akkurat de bildene du hadde sett for deg – og kanskje også mer?

Mange velger å vise en oversikt med kontaktinformasjon og bilder av ansatte i firmaet. Det vil se mye mer ryddig og oversiktlig ut dersom dersom alle de ansatte blir tatt bilde av i samme setting og at bildene ser noenlunde like ut. Det vil gjøre informasjonen lett å finne for kundene og vil se delikat og tiltalende ut.

Jeg har vært hos flere bedrifter og tatt bilder av ansatte. Ved god planlegging går det raskt og tar kun noen minutter av arbeidstiden per ansatt. Ved behov setter vi en liten time flere dager dersom ikke alle ansatte er tilstede på samme tid.

Etter noen dager med redigering og tilpasning får du bildene levert i høyoppløselig- og nettformat, i farge og sort hvitt – klare til å publiseres på din nettside, i en brosjyre eller hva du måtte ønske. Tidsbesparende for firmaet og enkelt for den som skal legge det hele inn på nettsiden deres. 

Sjekk ut det fine galleriet til fraktselskapet Salmosped AS eller den flotte gjengen som jobber hos speditøren Airsped på Gardermoen. 

 

profesjonelle bedriftsbilder ansatte
Bedriftsbilder av ansatte, bildegalleri

Ta kontakt dersom du ønsker profesjonelle bedriftsbilder eller bilder av ansatte – det vil være en god investering for bedriften og ikke minst tidsbesparende.

 

Å designe en logo

Grafisk design – Har du noen gang lurt på hvordan man lager en logo?

Jeg har såklart designet og laget logoen til SamDesign selv, og nå tenkte jeg å dele prosessen med deg.

Det første jeg gjorde var å lage en tankerekke, hva ønsker jeg å si – hvilken identitet vil jeg ha? Personlig er jeg glad i mye former og duse farger, men det kjentes ikke rett for SamDesign. Jeg ønsket å ha en logo som appellerer til begge kjønn til en viss grad. Derfor ble det en kombinasjon, en myk og litt feminin font, koblet samme med sort og sterke farger.

Fargene har jeg valgt med omhu! De 3 primærfargene gul, rød og blå – alle andre fargers opprinnelse og utgangspunktet for all design!  I tillegg er det kjekt at det passer med de 3 bokstavene i navnet Sam.

Jeg er glad i maling og akvarell, så det var naturlig for meg å ta frem malerskrin og pensel.

male_logo

Når jeg var fornøyd med resultatet tok jeg et bilde av «kunstverket» redigerte fargene noe i Photoshop før jeg digitaliserte «maleriet» i Adobe Illustrator.

Redigering i Photoshop

Deretter gjorde jeg det samme med logoskriften og satte det hele sammen til en eps fil. På den måten kan jeg selv endre størrelse etter behov uten at det går på bekostning av kvaliteten og uten å hele tiden måtte gå tilbake til Illustrator for å ordne dette.

Nå har jeg faktisk tenkt at min logo ikke skal være helt fastlåst. Den vil ikke alltid fremstår med de 3 fargene sammen med navnet. Jeg har tenkt at logoen også skal se bra ut i hvit og andre farger – men da vil altså ikke de 3 farge-flekkene følge med.

Ønsker du deg en ny logo?

Ønsker du hjelp med prosessen? Har du tegnet noe selv som du ønsker digitalisert, eller ønsker du å designe en ny?

Ta kontakt davel, kontaktinformasjonen finner du her 🙂

Logo – har du behov for en identitet?

Har du nettopp startet et eget foretak og behøver en logo og en identitet? Eller har du en logo du kanskje ikke er helt fornøyd med?

Hva med å få laget en ny?

Jeg designer gjerne en for deg! En identitet er viktig og skal jo pryde alt fra nettside til brev, visittkort og andre trykksaker og kanskje også en og annen giveaway. Så om du ønsker en feminin logo, en moderne logo eller en tradisjonell logo,  eller ikke har noen ide om hvordan den skal se ut i det hele tatt. Ta kontakt davel, – så tar vi en prat og finner frem noen designforslag til deg.

Samdesignlogo
Egendesignet logo SamDesign
Logo_hankenmedia
Logo for HankenMedia

Flyer – å lage markedsmateriell med Bona Vita Yoga

Jeg er så heldig å få lov å lage markedsmateriell og blant annet flyer for flinke Bente i Bona Vita Yoga.

Bente ønsker å drive med yoga og synes ikke det er så gøy å lage reklame, – så det har jeg fått lov å gjøre for henne.

Vi startet med en fotoshoot for å sikre fri tilgang til gode yogabilder og deretter justerte vi litt på logoen, og fant frem til gode farger, fonter og tekst. Med litt korrespondanse frem og tilbake så var vi i havn med en flyer og plakat klar til å promotere for kommende yoga-kunder.

Bente er instruktør og driver yogastudioet sitt i Bergen.  Bor du i området kan jeg absolutt anbefale å prøve henne ut.